СУПА ТОПЧЕТА :
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
КАЙМА - триста грамаСЕЛЪРИ - един стрък и половинаМОРКОВ - един бройЛУК ШАЛОТ - две малки главиЧЕСЪН - две скилидкиЧУБРИЦА - една,две супени лъжициЧЕРЕН ПИПЕР - една чаена лъжичкаБРАШНО - една супена лъжица
ГАЛЕТА - една супена лъжица
ЯЙЦЕ - два брояКИСЕЛО МЛЯКО - една чаша
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Омесете каймата с чубрицата, черния пипер, галетата и едно яйце. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте кюфтенцата в брашно.
Почистете зеленчуците. Нарежете на дребно моркова, целината, чесъна и двете глави лук шалот.
В тенджера със сгорещено олио задушете зеленчуците. Добавете един литър вода. След като водата заври добавете едно по едно кюфтенцата. Опитвайте на вкус.
Гответе до готовност. Отместете супата от котлона. В купа разбийте едно яйце с чаша кисело мляко и сол. Добавете в купата част от бульона. Върнете застройката в тенджерата. Добавете нарязан на дребно магданоз. Захлупете супата и я оставете за малкопреди да поднасяте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар