Постни

вторник, 6 декември 2016 г.

ПЪСТЪРВА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

ПЪСТЪРВА


СПИСЪК С  НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ:

 ПЪСТЪРВА - два броя

 КРОМИД ЛУК - две глави
 ЛИМОН - половин
 МОРКОВИ - два броя
 ЦЕЛИНА - два три стръка
 ЧЕСЪН - три скилидки
МАЩЕРКА, СОЛ НА ВКУС, СЛЪНЧОГЛЕДОВО ОЛИО

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :


ЦЕЛИНАТА, МОРКОВА И ГЛАВИТЕ КРОМИД ЛУК СЕ НАРЯЗВАТ.
ЧЕСЪНА СЕ СМАЧКВА С ШИРОКАТА СТРАНА НА НОЖА И СЪЩО СЕ НАРЯЗВА. ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СЕ ПОСОЛЯВАТ, ЗАДУШАВАТ СЕ ЛЕКО И СЕ ЗАСТИЛАТ ПО ДЪНОТО НА ТАВИЧКАТА.
РИБАТА СЕ ПОСОЛЯВА И СЕ СЛАГА ВЪРХУ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ. В КОРЕМЧЕТАТА НА РИБИТЕ СЕ СЛАГАТ КЛОНКИТЕ МАЩЕРКА. ПОЛИВА СЕ С ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН КАКТО ПОВЕЧЕ ВИ ХАРЕСВА. 

 ПЕЧЕ СЕ В СГОРЕЩЕНА ФУРНА ДО ГОТОВНОСТ.





ДА ВИ Е СЛАДКО .......

Няма коментари: