Постни

неделя, 19 март 2017 г.

МУСАКА


МУСАКА 





СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :


    ДВА ГОЛЕМИ КАРТОФА - 700/8ОО  грама
   ЕДНА МАЛКА ТИКВИЧКА
   ЕДНА ЧЕРВЕНА ЧУШКА
   ЕДИН СТРЪК ПРАЗ ЛУК
   ЕДИН СТРЪК СЕЛЪРИ
   ЕДИН ПО-ГОЛЯМ МОРКОВ
   КАЙМА - 700/800 грама
   ЧУБРИЦА - една чаена лъжичка
   ЧЕРЕН ПИПЕР - на вкус
   ЧЕРВЕН ПИПЕР - една супена лъжица
   СОЛ - на вкус
   ОЛИО - една, две супени лъжици

   За заливката :
  четири яйца 
  една кофичка кисело мляко
  сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :


Почистете зеленчуците и ги нарежете на кубчета. Запържете леко каймата на тиган. Изсипете запържената кайма от тигана в друг съд. Добавете в сгорещения тиган нарязания лук. Разбъркайте. Посолете съвсем малко. Добавяйте зеленчуците по отделно, като солите по малко всяка съставка. Добавете запържената кайма. Добавете червения пипер и подправките. Разбъркайте. 
Изсипете сместа в сгорещена тава за печене. Печете до готовност. Около тридесет минути.

Разбийте с тел яйцата и щипка сол. Добавете киселото мляко. Разбъркайте. Изсипете сместа в тавата за печене. Печете до готовност.















ДА ВИ Е СЛАДКО ...


Няма коментари: