МУСАКА
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ДВА ГОЛЕМИ КАРТОФА - 700/8ОО грама
ЕДНА МАЛКА ТИКВИЧКА
ЕДНА ЧЕРВЕНА ЧУШКА
ЕДИН СТРЪК ПРАЗ ЛУК
ЕДИН СТРЪК СЕЛЪРИ
ЕДИН ПО-ГОЛЯМ МОРКОВ
КАЙМА - 700/800 грама
ЧУБРИЦА - една чаена лъжичка
ЧЕРЕН ПИПЕР - на вкус
ЧЕРВЕН ПИПЕР - една супена лъжица
СОЛ - на вкус
ОЛИО - една, две супени лъжици
За заливката :
четири яйца
една кофичка кисело мляко
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Почистете зеленчуците и ги нарежете на кубчета. Запържете леко каймата на тиган. Изсипете запържената кайма от тигана в друг съд. Добавете в сгорещения тиган нарязания лук. Разбъркайте. Посолете съвсем малко. Добавяйте зеленчуците по отделно, като солите по малко всяка съставка. Добавете запържената кайма. Добавете червения пипер и подправките. Разбъркайте.
Изсипете сместа в сгорещена тава за печене. Печете до готовност. Около тридесет минути.
Разбийте с тел яйцата и щипка сол. Добавете киселото мляко. Разбъркайте. Изсипете сместа в тавата за печене. Печете до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар