Постни

неделя, 26 март 2017 г.

ЕКЛЕРИ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА


 ЕКЛЕРИ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА 




СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :

Краве масло - сто двадесет и пет грама
Вода -  петстотин грама
Брашно - двеста и петдесет грама
Яйца - седем броя


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

В тенджера с дебело дъно изсипете водата и кравето масло. След като водата и кравето масло заврят добавете брашното и бъркайте енергично с дървена лъжица. Бъркайте докато по дъното на тенджерата се образува коричка. Отстранете тенджерата от котлона. Добавяйте яйцата едно по едно като бъркате енергично с дървената лъжица. След като всички яйца се поемат от тестото и сместа има хомогенен характер тестото вече е готово.

На дъното на тава за печене разстелете хартия за печене. В ъглите на тавата залепете с част от тестото хартията за печене, за да не Ви се пречка.

Следва шприцоване на еклерите. Ако нямате " пош " или нещо друго за шприцоване, вземете найлонова торбичка, отрежете единия ъгъл и пълнете торбичката със  сместа и шприцовайте малки топчици - еклерчета.

Печете в умерена фурна - 180 градуса с вентилатор. Когато еклерите бухнат и леко порозовеят изключете фурната. Отворете на една четвърт фурната и оставете еклерите да изсъхнат.

Направете сладкарски крем или пък баварски. Каквото Ви харесва.

Направете дупчици с малък остър нож на дъното на еклерите. С шпрц папълнете еклерите с избрания от Вас крем. 

За глазурата : 

Разтопете на водна баня един черен шоколад. Добавети две-три супени лъжици захар. Добавете една кофичка сметана. Намажете еклерите със шоколадовата глазура.  






































ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: