Постни

неделя, 24 декември 2023 г.

КАПАМА



СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :

КЪЛЦАНА НАДЕНИЦА - три броя
ВРАТНИ ПЪРЖОЛИ - шест броя
РЕБРА - едно средно голямо парче
КИСЕЛО ЗЕЛЕ - една глава
СУШЕНИ ЧУШКИ - две люти и две сладки
СУШЕНИ ДОМАТИ - пет броя
ЧЕРВЕН ПИПЕР - една две супени лъжици
ЧУБРИЦА - една две супени лъжици
ДАФИНОВ ЛИСТ - ТРИ ЧЕТИРИ БРОЯ
БАХАР - една чаена лъжичка
ЧЕР ПИПЕР НА ЗЪРНА - една чаена лъжичка
  



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Ястието се приготвя в глинен гювеч. Почистете зелката от най горните листове. Разделете всеки зелев лист по отделно. Нарежете двете кълцани наденица на парчета. Загънете всяко парче в зелев лист. Нарежете ребрата. Загънете всяко  парче от ребрата в зелев лист. Загънете всяка вратна пържола в зелев лист. Останалата част от зелката нарежете на парченца. 

Подредете нарязаното кисело зеле на дъното на глинения гювеч. Поръсете от подправките. Подредете загънатите в зелев лист вратните пържоли върху зелето. Поръсете от подправките и сушените домати. Подредете загънатите в зелев лист парчета ребра и кълцана наденица върху вратните пържоли. Поръсете от подправките и сушените чушки. Подредете малки парчета от третата наденица.

Печете в сгорещена фурна. В началото на 250 градуса за два часа. Намалете фурната на 200 градуса и печете до готовност.

  






ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: