Постни

неделя, 19 февруари 2017 г.

ЧЕРНОМОРСКИ ЧЕРНИ МИДИ

ЧЕРНОМОРСКИ ЧЕРНИ МИДИ




СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :



МИДИ - един килограм
ЛИМОН - един брой
ЛАЙМ - един брой
КОПЪР - една връзкъ
МАГДАНОЗ - една връзка
ЧЕСЪН - две, три скилидки
БЯЛО ВИНО - една чаша
ЗЕХТИН - две, три супени лъжици


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



Почистете мидите от мустачките. Изплакнете обилно с вода. Нарежете магданоза и копъра. Нарежете на полумесеци лимона и лайма. Нарежете чесъна на не много едро. В сгорещен със зехтин дълбок съд изсипете нарязания чесън. Добавете нарязания копър и магданоз. Разбъркайте. Добавете бялото вино. Изчакайте виното да се поизпари. Добавете мидите и разбъркайте. 

Гответе няколко минути до като се отворят мидите. Добавете резънчетата лимон и лайм. Разбъркайте. Поднесете с бяло вино.



ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: