ЧЕРНОМОРСКИ ЧЕРНИ МИДИ
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
МИДИ - един килограм
ЛИМОН - един брой
ЛАЙМ - един брой
КОПЪР - една връзкъ
МАГДАНОЗ - една връзка
ЧЕСЪН - две, три скилидки
БЯЛО ВИНО - една чаша
ЗЕХТИН - две, три супени лъжици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистете мидите от мустачките. Изплакнете обилно с вода. Нарежете магданоза и копъра. Нарежете на полумесеци лимона и лайма. Нарежете чесъна на не много едро. В сгорещен със зехтин дълбок съд изсипете нарязания чесън. Добавете нарязания копър и магданоз. Разбъркайте. Добавете бялото вино. Изчакайте виното да се поизпари. Добавете мидите и разбъркайте.
Гответе няколко минути до като се отворят мидите. Добавете резънчетата лимон и лайм. Разбъркайте. Поднесете с бяло вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар