ПИЛЕШКИ ШНИЦЕЛ
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
БЯЛОТО МЕСО НА ДВЕ ПИЛЕТА
ЯЙЦА - три броя
ГАЛЕТА - една шепа
СОЛ - на вкус
МЛЯН ЧЕРЕН ПИПЕР - една супена лъжица
ЗЕЛЕНО ЧИЛИ - една чаена лъжичка
ПЕТ ПОДПРАВКИ - една чаена лъжичка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Нарежете бялото месо на филийки. Внимателно изравнете дебелината на шницелите с дървен чук под домакинско фолио. Смесете сухите съставки в купа. Разбийте с тел яйцата с щипка сол.
Оваляйте всеки шницел със сухите съставки. Потопете овкусения шницел в разбитите яйца. Пържете в сгорещено олио. Подреждайте готовите шницели върху скара или решетеста подложка, за да се отцеди излишното олио след пърженето.
Поднесете с див лук и пул бибер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар