Постни

неделя, 5 февруари 2017 г.

Пилешки шницел

ПИЛЕШКИ ШНИЦЕЛ






СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :



БЯЛОТО МЕСО НА ДВЕ ПИЛЕТА 
ЯЙЦА - три броя
ГАЛЕТА - една шепа
СОЛ - на вкус
МЛЯН ЧЕРЕН ПИПЕР - една супена лъжица
ЗЕЛЕНО ЧИЛИ - една чаена лъжичка
ПЕТ ПОДПРАВКИ - една чаена лъжичка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :


Нарежете бялото месо на филийки. Внимателно изравнете дебелината на шницелите с дървен чук под домакинско фолио. Смесете сухите съставки в купа. Разбийте с тел яйцата с щипка сол. 
Оваляйте всеки шницел със сухите съставки. Потопете овкусения шницел в разбитите яйца. Пържете в сгорещено олио. Подреждайте готовите шницели върху скара или решетеста подложка, за да се отцеди излишното олио след пърженето.

Поднесете с див лук и пул бибер.




ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: