ТЕЛЕШКИ ДЖОЛАН НА ФУРНА
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ТЕЛЕШКИ ДЖОЛАН - килограм и половина
МОРКОВИ - три броя
СЕЛЪРИ - два стръка
ПРАЗ ЛУК - два стръка
КАРТОФИ - половин килограм
СОЛ - на вкус
МЛЯН ЧЕРЕН ПИПЕР - две, три щипки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Поръсете със сол и черен пипер джоланите. На сгорещен тиган запечатайте джоланите. Преместете ги в тава за печене.
Печете джоланите в сгорещена фурна половин час. Нарежете морковите, двата стръка селъри и стръковете праз лук на едри парчета.
Извадете джоланите разстелете нарязаните зеленчуци на дъното. Върху зеленчуците подредете джоланите. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете още два часа на 150 градуса. Махнете фолиото, обърнете джоланите, увеличете фурната на 200 градуса. Печете около 20 минути. Добавете нарязаните на едро картофи. Обърнете джоланите и печете до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар