Постни

сряда, 4 януари 2017 г.

СУПА ОТ ПАТИЦА


СУПА ОТ ПАТИЦА



СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :

ЧАСТ ОТ ПАТИЦА - фенер, крила и вътрешности
КРОМИД ЛУК - три глави
ЦЕЛИНА - един, два стръка
МОРКОВ - един брой
СОЛ - една чаена лъжичка
ЧЕР ПИПЕР - на вкус (една чаена лъжичка)
ЯЙЦА - два броя
КИСЕЛО МЛЯКО - половин кофичка
магданоз - НЯКОЛКО СТРЪКА

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

В дълбока тенджера със студена вода сложете патицата, целината, моркова и трите глави кромид лук. Добавете солта и черния пипер. Включете котлона и варете до готовност. Месото трябва да се отделя лесно от костите. Почистете месото от кости, хрущяли и кожа. Прецедете бульона. Върнете почистеното месо при бульона.

В купичка разбийте двете яйца с малко сол. Добавете киселото мляко и разбъркайте.

В сместа от кисело мляко и яйца добавяйте една по една супени лъжици бульон като разбърквате леко. След като вече сместа от бульон, кисело мляко и яйца се затопли я изсипете в супата.

Надребнете магданоза и поръсете с него супата.



ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: