СУПА ОТ ПАТИЦА
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ЧАСТ ОТ ПАТИЦА - фенер, крила и вътрешности
КРОМИД ЛУК - три глави
ЦЕЛИНА - един, два стръка
МОРКОВ - един брой
СОЛ - една чаена лъжичка
ЧЕР ПИПЕР - на вкус (една чаена лъжичка)
ЯЙЦА - два броя
КИСЕЛО МЛЯКО - половин кофичка
магданоз - НЯКОЛКО СТРЪКА
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
В дълбока тенджера със студена вода сложете патицата, целината, моркова и трите глави кромид лук. Добавете солта и черния пипер. Включете котлона и варете до готовност. Месото трябва да се отделя лесно от костите. Почистете месото от кости, хрущяли и кожа. Прецедете бульона. Върнете почистеното месо при бульона.
В купичка разбийте двете яйца с малко сол. Добавете киселото мляко и разбъркайте.
В сместа от кисело мляко и яйца добавяйте една по една супени лъжици бульон като разбърквате леко. След като вече сместа от бульон, кисело мляко и яйца се затопли я изсипете в супата.
Надребнете магданоза и поръсете с него супата.
ДА ВИ Е СЛАДКО ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар