Постни

петък, 27 януари 2017 г.

ЧЕРВЕНА ЛЕЩА


СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :



ЧЕРВЕНА ЛЕЩА - половин килограм 
СЕЛЪРИ - два стръка
БЕЙБИ МОРКОВИ - пет,шест броя
ЛУК ШАЛОТ - две малки глави
ЧЕСЪН - две скилидки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Почистете зеленчуците. Нарежете морковите, целината и двете глави лук на дребно и двете скилидки чесън. В сгорещен тиган с олио или зехтин добавете първо нарязания лук. Посолете. Добавете чесъна. Добавете целината и морковите. Задушавайте няколко минути. Добавете червената леща и около един литър вода. 
Червената леща се готви много бързо. Когато ви се види готова отстранете тенджерата от котлона и добавете две цели скилидки чесън, бучка краве масло и щипка пул бибер.



ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: