Постни

петък, 27 януари 2017 г.

Джолан

ДЖОЛАН НА ФУРНА

СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :

ДЖОЛАН - два броя


КРОМИД ЛУК - две малки глави

ЦЕЛИНА - един стрък

МОРКОВИ - един брой

СОЛ - на вкус

ЧЕРЕН ПИПЕР - една чаена лъжичка

ДАФИНОВ ЛИСТ - няколко листа

БАХАР - три, четири зърна

ПУЛ БИБЕР - една, две супени лъжици


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :


Почистете зеленчуците. Нарежете ги на едро. Разстелете нарязаните зеленчуци на дъното на тавата за печене. Овкусете джоланите с подправките. 
Подредете джоланите върху зеленчуците. Покрийте тавата с джоланите с алуминиево  фолио. Печете в сгорещена фурна до готовност (около три часа). Когато месото ви се види готово махнете алуминиевото фолио и печете още малко. Проверявайте с вилица или друго дали месото е готово.
Поднесете с картофи на фурна.




Няма коментари: