ДЖОЛАН НА ФУРНА
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ДЖОЛАН - два броя
КРОМИД ЛУК - две малки глави
ЦЕЛИНА - един стрък
МОРКОВИ - един брой
СОЛ - на вкус
ЧЕРЕН ПИПЕР - една чаена лъжичка
ДАФИНОВ ЛИСТ - няколко листа
БАХАР - три, четири зърна
ПУЛ БИБЕР - една, две супени лъжици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Почистете зеленчуците. Нарежете ги на едро. Разстелете нарязаните зеленчуци на дъното на тавата за печене. Овкусете джоланите с подправките.
Подредете джоланите върху зеленчуците. Покрийте тавата с джоланите с алуминиево фолио. Печете в сгорещена фурна до готовност (около три часа). Когато месото ви се види готово махнете алуминиевото фолио и печете още малко. Проверявайте с вилица или друго дали месото е готово.
Поднесете с картофи на фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар