Постни

четвъртък, 19 януари 2017 г.

РАЗЯДКА

ПАТЛАДЖАН 

С МЕНТА ЗЕХТИН И СИРЕНЕ СЕЖДАЕМЕР




СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :

ПАТЛАДЖАН - три броя

СИРЕНЕ СЕЖДАМЕР - малко парче

МЕНТА - няколко листа

ЧЕСЪН - една, две скилидки

ЗЕХТИН - една, две супени лъжици

СОЛ - на вкус

ЧЕР ПИПЕР - на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

Измийте патладжаните. Прободете с  върха на ножа патладжаните на няколко места. Разстелете парче алуминиево фолио  за всеки патладжан. Добавете сол, зехтин и млян черен пипер на вкус. Завийте патладжана в алуминиевото фолио. Печете на 200 градуса до готовност. 

Проверявайте дали патладжаните са омекнали.

Изчакайте патладжаните да изстинат. Обелете патладжаните. Нарежете ги на дребно. Добавете нарязани на ивици няколко листа мента. Добавете сол, млян черен пипер, зехтин. Надребнете чесъна и го добавете към патладжаните. 
Настържете сиренето на дребно. Добавете настърганото сирене при патладжана. Разбъркайте. Украсете с лист мента.





ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: