КЮФТЕНЦА ОТ ТЕЛЕШКО И КАРТОФКИ
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ТЕЛЕШКО МЕСО - 600-700 грама
ЧЕРВЕН КАРТОФ - един брой
ЗЕХТИН - две, три супени лъжици
СОЛ - една чаена лъжичка и половина
ЧЕР ПИПЕР МЛЯН - една чаена лъжичка
КИМИОН - половин чаена лъжичка
ПЕТ ПОДПРАВКИ - една чаена лъжичка
ЗЕЛЕНО ЧИЛИ - една чаена лъжичка
НАЧИН НА ПРОГОТВЯНЕ :
Купете телешко месо каквото Ви харесва. Това конкретно е шол. Може да смелите месото с месомелачка, но ако не Ви са сглобяват и разглобяват кухненски уреди може да направите следното:
Нарежете месото първо на филийки и след това на малки кубчета. Поръсете нарязаното месо с една чаена лъжичка и половина сол. Добавете една чаена лъжичка млян черен пипер. Добавете половин чаена лъжичка кимион. Добавете една чаена лъжичка "пет подправки" Добавете една чаена лъжичка зелено чили. Размесете кубчетата телешко месо с подправките. Разпределете на няколко малки порции и надребнете със блендер.
Обелете червения картоф. Настържете го на дребно с ренде. Добавете настъргания червен картоф към надребненото телешко месо. Омесете настъргания картоф и надребненото телешко с подправки.
Оформете малки кюфтенца. Подредете малките кюфтенца в намазнена тава за печене. Напръскайте кюфтенцата с останалото количество зехтин.
Печете в сгорещена фурна на 200 градуса до готовност (около 30 минути). Наглеждайте фурната за всеки случай.
Ако някой не яде месо :
Обелете един червен картоф. Нарежете червения картоф на едри парчета. В малък съд със студена вода сложете парчетата да се варят. Щом водата заври добавете една чаена лъжичка сол. Варете до готовност. Проверявайте с вилица. Щом картофа се свари отцедете водата и го намачкайте с вилица.
Добавете подправки както за кюфтенцата. Млян черен пипер, кимион, "пет подправки" и зелено чили. Размесете картофената смес със подправките и оформете малки кюфтенца като телешките.
ПО ЖЕЛАНИЕ :
Нарежете няколко ленти сирене и запечете на грил.
ДА ВИ Е СЛАДКО ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар