Постни

вторник, 27 декември 2016 г.


ПЕЧЕН  ПАТЛАДЖАН



СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
МЕНТА - няколко стръка 
ПАТЛАДЖАН - два броя
СОЛ - една чаена лъжичка
ЧЕР ПИПЕР МЛЯН - една чаена лъжичка
ЗЕХТИН - две супени лъжици




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :


Измийте и подсушете двата патладжана. С върха на малък нож прободете патладжаните няколко пъти, за да не се разпукат при печенето. Разстелете парче алуминиево фолио за всеки патладжан. Сложете патладжана върху алуминиевото фолио. Поръсете с солта и пипера. Добавете по една супена лъжица зехтин за всеки патладжан. Завийте патладжана. В сгорещена фурна печете около двадесет минути. Проверявайте дали е готово, като стиснете леко загънатия във фолиото патладжан. Ако е твърд печете до омекване.

Може да оставите патладжаните във фолиото и да ги използвате по- късно или на другия ден.

Когато решите, че Ви трябват разгънете фолиото. Отрежете дръжката и част от долния край на патладжана и белете по дължина. Нарежете патладжана първо на филийки, а после на кубчета. Овкусете със сол, млян чер пипер, зехтин и нарязани листенца свежа мента.

Поднесете в купички украсени с листенца от свежата мента.






ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: