ПАТИЦА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ПАТИЦА - около два килограма
КРОМИД ЛУК - четири малки глави
ЦЕЛИНА - два стръка
МОРКОВИ - два броя
ЧЕСЪН - седем, осем цели скилидки
ЧЕРЕН ПИПЕР НА ЗЪРНА - за поръсване
ДАФИНОВ ЛИСТ -два три броя
СОЛ - на вкус
ЧЕРВЕН ПИПЕР - колкото Ви харесва
НАЧЕН НА ПРИГОТВЯНЕ :
На дъното на дълбока тава за печене подредете почистените глави кромид лук. Добавете скилидките чесън (заедно с обелките). Добавете почистената целина нарязана на едри парчета. Обелете морковите. Разполовете ги и ги подредете заедно с другите зеленчуци в дълбоката тава. Почистете и измийте патицата. Сложете патицата надолу с коремчето върху зеленчуците. Посолете със сол и черен пипер на зърна. Добавете дафиновите листа. Печете 30 минути в сгорещена фурна на 250 градуса. Намалете температурата на 150 градуса и печете още 30 - 40 минути. Проверете дали можете да си отчупите парченце от патицата с два пръста. Ако не можете печете още ... до готовност. Когато вече Ви се стори, че патицата е почти изпечена я извадете от дълбоката тава и отстранете зеленчуците. Върнете патицата в дълбоката тава. Нарежете киселото зеле. Разпределете го върху патицата. Покрийте с алуминиево фолио и печете 10-20 минути. Махнете алуминиевото фолио, поръсете с червен пипер и допечете патицата.
ДА ВИ Е СЛАДКО ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар