Постни

сряда, 28 декември 2016 г.




ПАТИЦА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ




СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :


ПАТИЦА - около два килограма

КРОМИД ЛУК - четири малки глави

ЦЕЛИНА - два стръка

МОРКОВИ - два броя

ЧЕСЪН - седем, осем цели скилидки

ЧЕРЕН ПИПЕР НА ЗЪРНА - за поръсване

ДАФИНОВ ЛИСТ  -два три броя

СОЛ - на вкус

ЧЕРВЕН ПИПЕР - колкото Ви харесва

 





НАЧЕН НА ПРИГОТВЯНЕ :


 На дъното на дълбока тава за печене подредете почистените глави кромид лук. Добавете скилидките чесън (заедно с обелките). Добавете почистената целина нарязана на едри парчета. Обелете морковите. Разполовете ги и ги подредете заедно с другите зеленчуци в дълбоката тава.  Почистете и измийте патицата. Сложете патицата надолу с коремчето върху зеленчуците. Посолете със сол и черен пипер на зърна. Добавете дафиновите листа. Печете 30 минути в сгорещена фурна на 250 градуса. Намалете температурата на 150 градуса и печете още 30 - 40 минути.  Проверете дали можете да си отчупите парченце от патицата с два пръста. Ако не можете печете още ... до готовност. Когато вече Ви се стори, че патицата е почти изпечена я извадете от дълбоката тава и отстранете зеленчуците. Върнете патицата в дълбоката тава. Нарежете киселото зеле. Разпределете го върху патицата. Покрийте с алуминиево фолио и печете 10-20 минути. Махнете алуминиевото фолио, поръсете с червен пипер и допечете патицата.



ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: