ПАСТЕТ ОТ ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА - 500 грама
ПРАЗ ЛУК - един стрък
КРОМИД ЛУК - един брой
ЧЕРВЕН ЛУК - два броя
КРАВЕ МАСЛО - малка бучка
ОЛИО и СОЛ колкото Ви харесва
ДАФИНОВ ЛИСТ - два броя
ЗВЕЗДОВИДЕН АНАСОН - един брой
КАРАМФИЛ, ЧЕРВЕН И ЧЕРЕН ПИПЕР,
КИМИОН, КЪРИ ...
(добавете аромати, които Ви харесват или махнете някой от изброените)
ПРАЗ ЛУК - един стрък
КРОМИД ЛУК - един брой
ЧЕРВЕН ЛУК - два броя
КРАВЕ МАСЛО - малка бучка
ОЛИО и СОЛ колкото Ви харесва
ДАФИНОВ ЛИСТ - два броя
ЗВЕЗДОВИДЕН АНАСОН - един брой
КАРАМФИЛ, ЧЕРВЕН И ЧЕРЕН ПИПЕР,
КИМИОН, КЪРИ ...
(добавете аромати, които Ви харесват или махнете някой от изброените)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Пилешките дробчета се почистват от съединителната тъкан и се нарязват на средно големи късчета. В сгорещен тиган се задушават трите вида лук нарязан на не много едро. Добавят се дробчетата и се задушават няколко минути. Добавят се ароматите, които сте избрали. Продължавате да задушавате до сготвяне на дробчетата. Свалете тигана от котлона и пасирайте дробчетата и лука. Претрийте през цедка сместа. Насипете пастета в купички. Може да украсите със салвия, пипер или друго по Ваш вкус.
Ако няма да поднасяте пастета веднага покрийте купичките с прозрачно фолио, за да не си промени цвета.
ДА ВИ Е СЛАДКО ...
Пилешките дробчета се почистват от съединителната тъкан и се нарязват на средно големи късчета. В сгорещен тиган се задушават трите вида лук нарязан на не много едро. Добавят се дробчетата и се задушават няколко минути. Добавят се ароматите, които сте избрали. Продължавате да задушавате до сготвяне на дробчетата. Свалете тигана от котлона и пасирайте дробчетата и лука. Претрийте през цедка сместа. Насипете пастета в купички. Може да украсите със салвия, пипер или друго по Ваш вкус.
Ако няма да поднасяте пастета веднага покрийте купичките с прозрачно фолио, за да не си промени цвета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар