"НЕЩО МАЛКО" С НЕОЧАКВАН ВКУС ...
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ПАТЛАДЖАН - два броя не много големи
ЗА ТИКВАТА : СОЛ, МАЩЕРКА,РОЗМАРИН, КАРАМФИЛ И ЗВЕЗДОВИДЕН АНАСОН, ОЛИО.
ЗА ПАТЛАДЖАНА : СОЛ, ОЛИО, ЧЕСЪН, СМЕТАНА.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквата се почиства и се нарязва на парчета. Леко се посолява със сол и се напръсква с олио. Размесва се с МАЩЕРКА,РОЗМАРИН, КАРАМФИЛ И ЗВЕЗДОВИДЕН АНАСОН и се подрежда в тавичка. Пече се в сгорещена фурна до готовност.
Патладжана се нарязва на филии дебели около два сантиметра. Посолява се и се намазва с олио. Пече се в сгорещена фурна до готовност. Обелва се кожата и патладжана се надребнява с нож. С широката страна на ножа се смачкват една две скилидки чесън. Чесъна се накълцва на ситно. Патладжана се размесва с чесъна и сметаната.
Няма коментари:
Публикуване на коментар