Постни

сряда, 28 декември 2016 г.



"НЕЩО МАЛКО" С НЕОЧАКВАН ВКУС ...





СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :



ТИКВА - малко парче
ПАТЛАДЖАН - два броя не много големи

ЗА ТИКВАТА : СОЛ, МАЩЕРКА,РОЗМАРИН, КАРАМФИЛ И ЗВЕЗДОВИДЕН АНАСОН, ОЛИО.
ЗА ПАТЛАДЖАНА : СОЛ, ОЛИО, ЧЕСЪН, СМЕТАНА.


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Тиквата се почиства и се нарязва на парчета. Леко се посолява със сол и се напръсква с олио. Размесва се с МАЩЕРКА,РОЗМАРИН, КАРАМФИЛ И ЗВЕЗДОВИДЕН АНАСОН и се подрежда в тавичка. Пече се в  сгорещена фурна до готовност.

Патладжана се нарязва на филии дебели около два сантиметра.  Посолява се и се намазва с олио. Пече се в сгорещена фурна до готовност. Обелва се кожата и патладжана се надребнява с нож. С широката страна на ножа се смачкват една две скилидки чесън. Чесъна се накълцва на ситно. Патладжана се размесва с чесъна и сметаната.






ОПИТАЙТЕ МОЖЕ И ДА ВИ ХАРЕСА .....

Няма коментари: