Таратор с червено цвекло
ТАРАТОР С ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :
ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО - една глава
ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО - половин кофичка
ЗЕХТИН - две три супени лъжици
СОЛ - на вкус
ЧЕР ПИПЕР МЛЯН - колкото Ви харесва
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Внимателно измийте червеното цвекло. Разстелете един лист алуминиево фолио. Върху фолиото сложете чистото червено цвекло. Поръсете със сол и млян черен пипер. Добавете една супена лъжица зехтин. Загънете овкусеното цвекло в алуминиевото фолио. Печете в сгорещена фурна около 20 минути. Проверявайте като стиснете загънатото в алуминиево фолио цвекло. Трябва да е омекнало от печенето. Когато решите, че е готово го извадете от фурната и почакайте да изстине. Разгънете алуминиевото фолио. Почистете цвеклото с белачка за зеленчуци. Нарежете на малки кубчета (може да сложите домакински ръкавици цвекло), В купа смесете цеденото кисело мляко с нарязаното на малки кубчета цвекло. Добавете две супени лъжици зехтин и поръсете с млян черен пипер.
ДА ВИ Е СЛАДКО ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар