Постни

вторник, 27 декември 2016 г.

Таратор с червено цвекло


 

ТАРАТОР С ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО





СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :


ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО - една глава

ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО - половин кофичка

ЗЕХТИН - две три супени лъжици

СОЛ - на вкус

ЧЕР ПИПЕР МЛЯН - колкото Ви харесва


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :


Внимателно измийте червеното цвекло. Разстелете един лист алуминиево фолио. Върху фолиото сложете чистото червено цвекло. Поръсете със сол и млян черен пипер. Добавете една супена лъжица зехтин. Загънете овкусеното цвекло в алуминиевото фолио. Печете в сгорещена фурна около 20 минути. Проверявайте като стиснете загънатото в алуминиево фолио цвекло. Трябва да е омекнало от печенето. Когато решите, че е готово го извадете от фурната и почакайте да изстине. Разгънете алуминиевото фолио. Почистете цвеклото с белачка за зеленчуци. Нарежете на малки кубчета (може да сложите домакински ръкавици цвекло), В купа смесете цеденото кисело мляко с нарязаното на малки кубчета цвекло. Добавете две супени лъжици зехтин и поръсете с млян черен пипер.






ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: