Постни

понеделник, 19 декември 2016 г.

ТЕЛЕШКО С ЧЕРВЕНО ВИНО



ТЕЛЕШКО С ЧЕРВЕНО ВИНО




СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ :




ТЕЛЕШКО МЕСО - около седемстотин грама

МОРКОВИ - три броя

КРОМИД ЛУК - четири броя немногоолеми

ЧЕРВЕНО ВИНО - една чаша

ДАФИНОВ ЛИСТ, ЧЕР ПИПЕР И СОЛ - на вкус



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :


Нарежете месото на парчета.  В сгорещен тиган с олио запечатайте месото. Извадете месото от тигана и го оставете в топла чиния да си почине. 

Почистете и нарежете морковите и главите кромид лук на едро. Вървете месото в дълбок съд със сгорещена мазнина. Запържете леко. Долейте чаша червено вино. След като виното си поизпари доливайте по малко вода от време на време и оставете месото да къкри около един час. 

Добавете нарязаните на едро моркови и глави кромид лук. Гответе да готовност.








ДА ВИ Е СЛАДКО :

Няма коментари: