ПИЛЕШКА СУПА
СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ
ЦЯЛО ПИЛЕ - един брой
МОРКОВ - един брой
КРОМИД ЛУК - три глави не много големи
ЦЕЛИНА - един, два стръка
СОЛ - на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
В дълбока тенджера залейте със студена вода едно пиле. Добавете един морков, три глави кромид лук и един два стръка целина. Посолете. След като водата заври изключете котлона и оставете пилето докато изстине съвсем. Отделете бялото месо и бутчетата за нещо друго ( например пиле със зеле и фрикасе). Почистете от кожата и накъсайте на парченца другата част на свареното пиле. Нарежете на дребно моркова, целината и главите кромид лук.
Прецедете бульона и долейте в тенджерката за супа. Варете няколко минути. Отстранете от котлона и застройте супата с кисело мляко и яйце.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
В дълбока тенджера залейте със студена вода едно пиле. Добавете един морков, три глави кромид лук и един два стръка целина. Посолете. След като водата заври изключете котлона и оставете пилето докато изстине съвсем. Отделете бялото месо и бутчетата за нещо друго ( например пиле със зеле и фрикасе). Почистете от кожата и накъсайте на парченца другата част на свареното пиле. Нарежете на дребно моркова, целината и главите кромид лук.
Прецедете бульона и долейте в тенджерката за супа. Варете няколко минути. Отстранете от котлона и застройте супата с кисело мляко и яйце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар