Постни

понеделник, 19 декември 2016 г.

ПИЛЕШКА СУПА






ПИЛЕШКА СУПА



СПИСЪК С НУЖНИТЕ ПРОДУКТИ


ЦЯЛО ПИЛЕ - един брой

МОРКОВ - един брой

КРОМИД ЛУК - три глави не много големи

ЦЕЛИНА - един, два стръка

СОЛ - на вкус



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :

В дълбока тенджера залейте със студена вода едно пиле. Добавете един морков, три глави кромид лук и един два стръка целина. Посолете. След като водата заври изключете котлона и оставете пилето докато изстине съвсем. Отделете бялото месо и бутчетата за нещо друго ( например пиле със зеле и фрикасе). Почистете от кожата и накъсайте на парченца другата част на свареното пиле. Нарежете на дребно моркова, целината и главите кромид лук.
 Прецедете бульона и долейте в тенджерката за супа. Варете няколко минути. Отстранете от котлона и застройте супата с кисело мляко и яйце.










ДА ВИ Е СЛАДКО ...

Няма коментари: